keesenkelly.reismee.nl

Dag 10 North Uist – Ergens op Harris 51 km

Zachtjes tikt de regen op het tentdoek. YES! Dan zijn de midges weg! Maar ahhh.... het regent. Het gaat steeds harder en het waait ook nog flink. In onze regenponcho fietsen we weg. Door een jammerlijke samenloop van bootomstandigheden, zitten we een dag langer op de eilanden dan we hadden gewild, maar ach... Als we er dan toch zijn, genieten we wel van.... tja.... de regen, de heuvels op, de wind tegen, het klapperen van onze regenponcho, de natte kleding, koude voeten (niet ijskoud, want het is minstens 15 graden ;-)), de liedjes die Kees probeert te verzinnen en ten gehore brengt, en de tuut in onze oren. En van ieder sprankje hoop als de regen even stopt en als we toch nog een berg af mogen. Ow... en de skaapies! (Schaapjes) Die lopen vrolijk over de weg en in de berm. We roepen ze steeds en sommige rennen verschrikt weg, anderen blijven gras kauwen. We vinden het wel gezellig!

Toen we bij de ferry aankwamen konden we ik een wachtruimte opwarmen. Er waren 2 Franse jongens en een local die af en toe gezellig kletsen met ons. De sokken en shirts worden uitgewrongen een ruim een uur later komt de boot aan. Ja... we zijn ruim op tijd. Doet Kees denken aan een heel specifiek persoon... ;-).

Een uur later komen we aan op Harris, daar is het droog en het waait stukken minder (lees: het miezert en het stormt niet meer). We klimmen nog een paar heuvels op, prima te doen en komen dan op een camping aan. Er is geen receptie, je moet zelf kijken wat de kosten zijn, dat in een envelopje doen en bij het hek in de brievenbus stoppen. De douche kost een pond, fijne warme douche, droge kleren aan, dubbele lakenzak in de slaapzak. Warmte!!! In de verte zien we bliksem en horen de donder als bevestiging. Als de wind stopt met waaien en de regen ook vertrokken is... Ja hoor... dan komen ze weer..... zonder geluid te maken.....

Reacties

Reacties

Marja

Wat lekker ook voor Kees, dat ie zo op tijd was, hij leert snel, hahahahahaha

sjaan

zo'n camping zonder beheerder - waren er veel andere kampeerders? Wat knap dat jullie blijven zingen- zo houd je de moed erin! Went het slapen met een net al?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!